Καλά νέα από Κίνα – «Χαλαρώνει» την καραντίνα και τα μέτρα αντιμετώπισης covid 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλά νέα από Κίνα – «Χαλαρώνει» την καραντίνα και τα μέτρα αντιμετώπισης covid 
Τη μείωση της 7ημερης υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες ανακοίνωσαν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Την απόφαση των κινεζικών αρχών να μειώσουν κατά δύο μέρες το χρόνο υποχρεωτικής καραντίνας στο πλαίσιο την πολιτικής μηδενικού Covid, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με το cnbc.

Πλέον αντί να αναγκάζει τους νεοαφιχθέντες στη χώρα ταξιδιώτες να παραμένουν σε κεντρικό χώρο καραντίνας για επτά ημέρες, ο χρόνος θα μειωθεί στις πέντε ημέρες, με συνακόλουθη κατ’οίκον παρακολούθηση. Επιπροσθέτως, οι νέοι κανονισμοί σχετικά με το χρόνο υποχρεωτικής καραντίνας θα ισχύσει και για τις στενές επαφές με κρούσματα Covid. Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των επαφών όσων έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, η Κίνα ανακοίνωσε πως αλλάζει το πλαίσιο και επ’αυτού και πλέον θα υπάρχει εντοπισμός μόνο όσων είχαν άμεση επαφή με νοσήσαντες. Σημειώνεται πως με βάση το προηγούμενο καθεστώς άτομα που είχαν οποιαδήποτε κοινωνική σύνδεση με νοσήσαντες υπήρχε πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με επιπρόσθετους περιορισμούς μετακίνησης.

Επίσης με τα νέα μέτρα μειώνεται και ο καθορισμός επιπέδου τοπικού κινδύνου σε δύο έναντι τριών, δηλαδή σε χαμηλό και υψηλό.

Εν γένει τα νέα μέτρα δίνουν έμφαση στην κατ’οίκον καραντίνα έναντι της κεντρικής, ενώ μπαίνει ένα τέλος στην πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τη συχνή ακύρωση διεθνών πτήσεων, με τους αερομεταφορείς να λειτουργούν ήδη σε μειωμένα επίπεδα.

Τα νέα υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι επενδυτές με το δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να καταγράφει άνοδο 7% μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 6 μηνών έως 4 ετών – Τι δείχνουν τα στοιχεία

COP27: Η αντιπαλότητα ΗΠΑ-Κίνας ψαλιδίζει τις ελπίδες για νέες κινεζικές δεσμεύσεις για το Κλίμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider