Σούνακ: Ακλόνητη η στήριξή μας στον αγώνα της Ουκρανίας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σούνακ: Ακλόνητη η στήριξή μας στον αγώνα της Ουκρανίας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς
Την «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς επανέλαβε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, συνομιλώντας την Τρίτη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς επανέλαβε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, συνομιλώντας την Τρίτη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Όπως αναφέρει το Reuters, στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Σούνακ είπε στον Ζελένσκι ότι ελπίζει να συναντηθούν σύντομα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι «πιέσεις σε βάρος του βάρβαρου καθεστώτος του Πούτιν», με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων, ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ διορίστηκε εκ νέου πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων

Πούτιν: Πρέπει να επιταχύνουμε τις αποφάσεις για την σύγκρουση στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Τα ρωσικά πλήγματα έχουν καταστρέψει το 1/3 του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider