ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουν τις αναφορές για πυραύλους από το Ιράν στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουν τις αναφορές για πυραύλους από το Ιράν στη Ρωσία
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ.

Τελευταία ενημέρωση: 22:37

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές που κάνουν λόγο για αποστολή πυραύλων εδάφους-εδάφους από το Ιράν στη Ρωσία, μετέδωσε το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, είπε σε συνέντευξη Τύπου πως «δεν έχουμε πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε πως κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εξακολουθήσει να λαμβάνει «πρακτικά, επιθετικά» μέτρα για να καταστήσουν δυσκολότερη για το Ιράν την πώληση drones και πυραύλων στη Ρωσία.

Ο Πατέλ δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα, αλλά υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στις εξαγωγές.

Τόνισε επίσης ότι η εμβάθυνση της συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εκλάβει ως «ισχυρή απειλή».

Νωρίτερα το Reuters έκανε λόγο για το ότι το Ιράν έχει δεσμευτεί για την αποστολή περισσότερων πυραύλων και στρατιωτικών drones στη Ρωσία για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider