Βρετανία: H Λιζ Τρας επιμένει για τη μείωση των φόρων, παρά την εσωκομματική αμφισβήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: H Λιζ Τρας επιμένει για τη μείωση των φόρων, παρά την εσωκομματική αμφισβήτηση
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η μείωση των φόρων είναι το σωστό πράγμα, ηθικά και οικονομία».

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Λιζ Τρας στη Βρετανία για μείωση των φόρων θέλησε να υπογραμμίζει η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος (Τόρις) και στον απόηχο της αμφισβήτησης που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος για την πολιτική της φορολογίας που ακολουθεί από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας και των Τόρις.

Η Τρας και ο υπουργός Οικονομικών, Κουάσι Κουαρτένγκ, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πυρών μετά από την αναστροφή που έκαναν για το σχέδιο μείωσης της φορολογίας για τα υψηλότερα εισοδήματα, σε μια κίνηση που έφερε «επίθεση» των αγορών στη στερλίνα, προτού τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης ανακληθεί.

Στην ομιλία της στο συνέδριο των Τόρις, η Τρας υπογράμμισε πως «η μείωση των φόρων είναι το σωστό πράγμα, ηθικά και οικονομία», προσθέτοντας πως το κόμμα της θα είναι πάντα υπέρ των χαμηλών φόρων».

Η ίδια πρόσθεσε πως «η μείωση των φόρων μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια οικονομική κρίση», τονίζοντας πως η Βρετανία είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις.

Για πολύ καιρό, η οικονομία μας δεν αναπτυσσόταν με τον ρυθμό που θα μπορούσε» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να ισορροπήσουμε τη χώρα με τον τρόπο των Τόρις».

Ακόμα, υπογράμμισε πως «έχω 3 προτεραιότητες για την οικονομία μας: ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη», μετέδωσε το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider