Ρωσία: Η Κρατική Δούμα ενέκρινε την προσάρτηση των ουκρανικών επαρχιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η Κρατική Δούμα ενέκρινε την προσάρτηση των ουκρανικών επαρχιών
Η Κρατική Δούμα, το κάτω σώμα της ρωσικής Βουλής, ενέκρινε ομόφωνα τη Δευτέρα τα νομοσχέδια του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημοποιώντας την παράνομη προσάρτηση τεσσάρων επαρχιών της Ουκρανίας, μεταδίδει η Washington Post. 

Η Κρατική Δούμα, το κάτω σώμα της ρωσικής Βουλής, ενέκρινε ομόφωνα τη Δευτέρα τα νομοσχέδια του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επικυρώνοντας την παράνομη προσάρτηση τεσσάρων επαρχιών της Ουκρανίας, μεταδίδει η The Washington Post.

Το άνω σώμα, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, αναμένεται να επικυρώσει την προσάρτηση, που συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο. Οι κινήσεις είναι ένα μήνυμα προς την Ουκρανία και τους υποστηρικτές της πως η προσάρτηση είναι μη αναστρέψιμη.

Οι ψηφοφορίες είναι μια τυπική διαδικασία -μέρος του πολιτικού θεάτρου του Κρεμλίνου που έχει σχεδιαστεί για να προσδώσει μια επίφαση νομιμότητας στο εγχώριο κοινό, σχολιάζει η The Washington Post. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και άλλοι ηγέτες κατήγγειλαν την προσάρτηση του Πούτιν ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider