Ερντογάν για Ουκρανία: Ο Πούτιν επιθυμεί ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν για Ουκρανία: Ο Πούτιν επιθυμεί ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει καταφέρει να διατηρήσει τους δεσμούς της χώρας του τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο Ρώσος ομόλογος του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θέλει να μπει ένα γρήγορος τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο πρώτος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο PBS.

Σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ερντογάν ανέφερε πως Πούτιν «επιθυμεί ένα τέλος το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας ότι τα πράγματα ήταν «αρκετά προβληματικά» για τη Ρωσία – αυτό με φόντο την ταχεία προέλαση του ουκρανικού στρατού, τόσο στην περιφέρεια του Χαρκόβου στα νοτιοανατολικά, όσο και σε αυτή της Χερσώνας, μετέδωσε το kathimerini.gr.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που συνομίλησε με τον Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών της SCO, έκανε λόγο για «πολύ εκτεταμένες συζητήσεις» με τον κ. Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν και υπογράμμισε ότι έμεινε με την εντύπωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμεί ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο. «Μου έδειξε στην πραγματικότητα ότι είναι πρόθυμος να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει: «Αυτή ήταν η εντύπωσή μου, γιατί ο τρόπος που πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός».

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει καταφέρει να διατηρήσει τους δεσμούς της χώρας του τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου, έχει προσφερθεί επανειλημμένα να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της σύρραξης και επανέλαβε ότι «πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί όλο τον κόσμο».

Αλλά για αυτή την ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να επιστραφούν οι περιοχές που έχουν καταληφθεί: «Αυτό αναμένουμε και ελπίζουμε», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές περιφερειών της Ουκρανίας προωθούν δημοψηφίσματα για την ένταξη των εν περιοχών τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Και στη Χερσώνα δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία

Ερντογάν για Ουκρανία: Ο Πούτιν επιθυμεί ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο

Νέες έρευνες από το Oruc Reis προαναγγέλλει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider