Bloomberg: Αίτημα Ερντογάν στον Πούτιν για έκπτωση 25% στο ρωσικό φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Αίτημα Ερντογάν στον Πούτιν για έκπτωση 25% στο ρωσικό φυσικό αέριο
Το αίτημα του Ερντογάν για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας έρχεται την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία «τρέχει» με φρενήρεις ρυθμούς.

Μεγαλύτερη οικονομική στήριξη της Ρωσίας στην Τουρκία θα ζητήσει ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση των δύο προέδρων στο Ουζμπεκιστάν, στη σύνοδο των ηγετών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο Ερντογάν αναμένεται να ζητήσει από τον Πούτιν έκπτωση 25% για τις εισαγωγές ρωσικού αερίου στην Τουρκία όπως και το να γίνουν ορισμένες από αυτές τις πληρωμές σε τουρκική λίρα.

Σημειώνεται πως το κόστος του φυσικού αερίου στην Τουρκία μέσα στο 2022 ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια, με τη Ρωσία να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Άγκυρας.

Αξιωματούχοι με γνώση των θέσεων του Κρεμλίνου δεν επιβεβαίωσαν πως ο συζητήσεις θα αφορούν την έκπτωση στο αέριο που λαμβάνει η Τουρκία από τη Ρωσία.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας (Rosatom) παρείχε 5 δισ. δολάρια σε θυγατρική της στην Τουρκία για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.

Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, οι συζητήσεις των δύο προέδρων έρχονται εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και της στάσης που κρατά η Άγκυρα προς τη Μόσχα, ως μέλος του NATO.

Ακόμα, το αίτημα του Ερντογάν για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας έρχεται την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία «τρέχει» με φρενήρεις ρυθμούς, συρρικνώνοντας των εισόδημα των Τούρκων πολιτών ενόψει των εθνικών εκλογών στη χώρα το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η ηπιότερη μείωση του βασικού επιτοκίου από την αρχή του πολέμου - Στο 7,5%

Υπό τον έλεγχο της Γερμανίας η ρωσικών συμφερόντων Rosneft Deutschland 

Οικονόμου για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει

gazzetta
gazzetta reader insider insider