ΗΠΑ: Ικανοποίηση Μπάιντεν για την αποφυγή απεργίας των σιδηροδρομικών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ικανοποίηση Μπάιντεν για την αποφυγή απεργίας των σιδηροδρομικών 
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το κάνουμε και σε άλλους τομείς επίσης» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα ότι η κυβέρνησή του μπορεί να επιτύχει και σε άλλους τομείς μια συμφωνία όπως αυτή μεταξύ των σιδηροδρομικών εταιρειών και των συνδικάτων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το κάνουμε και σε άλλους τομείς επίσης», είπε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε μια συμφωνία για να αποφευχθεί η απεργία στους σιδηροδρόμους, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις παραδόσεις τροφίμων και καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Η αναστολή λειτουργίας των σιδηροδρόμων θα είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσει» σχεδόν το 30% των αμερικανικών εμπορικών αποστολών με βάση το βάρος τους, να αυξηθεί ο πληθωρισμός, να επιβαρυνθεί η αμερικανική οικονομία με κόστος έως 2 δισεκ. δολάρια ημερησίως και να προκληθούν μια σειρά από προβλήματα στις συγκοινωνίες που θα επηρέαζαν τους αμερικανικούς τομείς και κλάδους της ενέργειας, της γεωργίας, της μεταποίησης, της υγείας και των λιανικών πωλήσεων.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν φιλοξένησαν συνομιλίες για συλλογικές συμβάσεις έως αργά χθες βράδυ, με στόχο να διασφαλιστεί μια συμφωνία με τα συνδικάτα, που εκπροσωπούν 115.000 εργαζομένους από εταιρίες όπως οι Union Pacific, BNSF, CSX, Norfolk Southern και Kansas City Southern.

Οι εταιρίες σιδηροδρόμων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, μισθών και άλλων δαπανών τα τελευταία χρόνια ενώ αύξαναν τα κέρδη και τα μερίσματα για τους επενδυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξήσεις 24% στις αμοιβές των σιδηροδρομικών υπαλλήλων - Προς αναστολή οι απεργίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider