Ιταλία: Η Βουλή ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η Βουλή ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO
Η ένταξη των δύο χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία πέρασε με 398 ψήφους υπέρ και 20 κατά, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του και από τη Γερουσία της Ιταλίας.

Το κάτω σώμα του κοινοβουλίου της Ιταλίας υπερψήφιση την Τρίτη το αίτημα για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με συντριπτική πλειοψηφία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η ένταξη των δύο χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία πέρασε με 398 ψήφους υπέρ και 20 κατά, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση της σχετικής πρότασης και από τη Γερουσία της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται πως η ένταξη των δύο χωρών στο NATO πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια και των 30 κρατών της Συμμαχίας, προτού τεθεί επίσημα σε ισχύ.

Η επικεφαλής του δεξιού κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας», Τζώρτζια Μελόνι, δήλωσε πως «μπροστά στην επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μέρους του NATO είναι ένα σημαντικό βήματα που μπορεί να αποτρέψει νέες ρωσικές απειλές.

Σημειώνεται πως το κόμμα της Μελόνι προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την πρωτιά στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στην Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά από την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαβούσογλου για Σουηδία: Δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι ύποπτοι τρομοκρατίας που ζητεί η Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider