Βρετανία: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά μεταξύ Λιζ Τρας και Ρίσι Σούνακ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά μεταξύ Λιζ Τρας και Ρίσι Σούνακ
Η Τρας έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος συγκριτικά με το 43% που υποστηρίζουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σουνάκ.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, το φαβορί για να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, έχει μικρότερο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της, του Ρίσι Σουνάκ, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του κόμματος.

Η Τρας έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος συγκριτικά με το 43% που υποστηρίζουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σουνάκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ 807 προσώπων που διενήργησε η εταιρία Techne, από τις 19 έως τις 27 Ιουλίου.

Αυτό υποδηλώνει μια αμφίρροπη και δυσκολότερη μάχη συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος που έγινε από την YouGov στις 20-21 Ιουλίου, στην οποία η Τρας είχε προβάδισμα 24 μονάδων έναντι του Σουνάκ.

Ο Σουνάκ και η Τρας πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις ψήφους των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος, που θα επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι φόροι έχουν έως τώρα κυριαρχήσει στη μάχη. Ο Σουνάκ έχει κατηγορήσει την Τρας ότι είναι «ανειλικρινής» απέναντι στους ψηφοφόρους με υποσχέσεις για μεγάλες μειώσεις φόρων μόλις αναλάβει καθήκοντα. Ο Σουνάκ δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πρώτα ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο πριν προχωρήσει σε μείωση φόρων, κάτι που σύμφωνα με την Τρας θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση.

Πάνω από το 60% των μελών του Συντηρητικού κόμματος στη δημοσκόπηση της Techne δήλωσαν ότι η Τρας είχε καλύτερες ιδέες για τους φόρους από τον Σουνάκ, ενώ στηρίζουν επίσης τα σχέδιά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τη μετανάστευση. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο Σουνάκ θα φέρει εις πέρας το Brexit και έχει καλύτερες πολιτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λιζ Τρας: «Κερδίζει έδαφος» στην κούρσα διαδοχής των Τόρις

gazzetta
gazzetta reader insider insider