Δένδιας για «απειλές» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας για «απειλές» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της ΕΕ
Απάντηση στις «απειλές» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αποστολή νέας επιστολής στον ΟΗΕ σχετικά με τα ελληνικά νησιά, έδωσε από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Απάντηση στις «απειλές» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αποστολή νέας επιστολής στον ΟΗΕ σχετικά με τα ελληνικά νησιά, έδωσε από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, η Ελλάδα δεν προτίθεται να μπει σε μία αέναη διαδικασία ανταλλαγής επιστολών με την Τουρκία, για θέματα που έχουν απαντηθεί.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ελλάδας και της Κύπρου, απορρίπτοντας -για μία ακόμη φορά- τη λύση των δύο κρατών που προτείνει η τουρκική πλευρά.

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την αμέριστη στήριξη της για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Μιας λύσης που βασίζεται στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μιας λύσης συμβατής με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, δηλαδή μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

Η επίλυση του Κυπριακού, σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και αναφερόμενος στη συζήτηση για το νέο κείμενο της Απόφασης για την ανανέωση της UNFICYP στο Συμβούλιο Ασφαλείας διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα, παρά την γενικότερη πόλωση που επικρατεί αυτή την περίοδο πρόσθεσε «Θυμίζω ότι οι σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν και αναμένουμε η Τουρκία να συμμορφωθεί με αυτές τις αποφάσεις».

Η απάντηση Δένδια στον Τσαβούσογλου

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αποστολής νέας επιστολής της Τουρκίας στον ΟΗΕ για τα νησιά στο Αιγαίο, όπως δήλωσε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να μπει σε μία αέναη ανταλλαγή επιστολών για θέματα που έχουν απαντηθεί.

Δημοσιογράφος: Κύριε Δένδια, ο Τούρκος ομόλογός σας προτίθεται να στείλει μια επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη για τις τουρκικές θέσεις. Πώς θα απαντήσετε γι’ αυτό;

Ν. Δένδιας: Θα δούμε καταρχάς περί τίνος πρόκειται. Η Ελλάδα έχει απαντήσει.

Η τελευταία ελληνική επιστολή είναι εξαιρετικά επαρκής για το σύνολο των επιχειρημάτων και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δαπανά τον χρόνο της σε μια αέναη ανταλλαγή επιστολών με την Τουρκία. Εάν, βεβαίως, η τουρκική πλευρά προσκομίσει κάποιο καινούριο επιχείρημα, το οποίο χρήζει απάντησης, αυτό θα απαντηθεί. Αλλά, νομίζω, θα μου επιτρέψετε να πω, ό,τι έχει να λεχθεί, έχει λεχθεί για αυτά τα πράγματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: «Εκτόξευση» του πληθωρισμού άνω του 60% αναμένει η κεντρική τράπεζα

Στην Κύπρο ο Δένδιας - Συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον Κασουλίδη

Τουρκία: «Εκτόξευση» του πληθωρισμού άνω του 60% αναμένει η κεντρική τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider