Η Τουρκία πιέζει την Ουκρανία για άμεση έναρξη στις εξαγωγές των σιτηρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία πιέζει την Ουκρανία για άμεση έναρξη στις εξαγωγές των σιτηρών
Όπως τόνισε η Χουλουσί Ακάρ, είναι σημαντικό η πρώτη αποστολή σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας υπό τον ΟΗΕ να γίνει όσο το δυνατό πιο άμεσα.

Η Τουρκία πιέζει την Ουκρανία για να εκκινήσουν άμεσα οι εξαγωγές σιτηρών από τη χώρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, σε επικοινωνία που είχε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τον Ουκρανό υπουργό Υποδομών, Ολεκσάντερ Κουμπράκοφ, τονίστηκε πως είναι σημαντικό η πρώτη αποστολή σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας υπό τον ΟΗΕ να γίνει όσο το δυνατό πιο άμεσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, ο Ακάρ εξήρε την πρόθεση του Κιέβου για την έναρξη της συμφωνίας ακόμα και εντός της εβδομάδας, τονίζοντας πως η Άγκυρα θα κάνει ότι χρειάζεται για να τηρηθεί η συμφωνία.

Ο Ακάρ, που συζήτησε για τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ 'Οστιν νωρίτερα, δήλωσε επίσης ότι το έργο στο κοινό συντονιστικό κέντρο, στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζεται εντατικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Διαβεβαιώσεις για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία, παρά το ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider