Η Τουρκία μιλά για υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από την Αττική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία μιλά για υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από την Αττική
«Δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε η πλευρά που αυξάνει την ένταση» υποστηρίζει ο διευθυντής επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα για την... ένταση που δημιουργεί με την Τουρκία στέλνει στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, με την Άγκυρα να κάνει λόγο για υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών ακόμα και πάνω από την Ακρόπολη.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Φαχρετίν Αλτούν υποστηρίζει πως «ελληνικά αεροσκάφη έφτασαν στην ηπειρωτική μας χώρα στις 27 Απριλίου».

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρει πως «αν η Τουρκία ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι τόσο επικίνδυνο όσο η Ελλάδα, θα είχατε δει τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στους ουρανούς της Αττικής».

Επιπλέον, ο Αλτούν σημειώνει πως «δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε η πλευρά που αυξάνει την ένταση. Ωστόσο έχουμε τα μέσα και τις δυνατότητες να απαντήσουμε σε κάθε κίνηση», μετέδωσε το kathimerini.gr.

Οι αναφορές Δένδια προς την Άγκυρα

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε σε συνέντευξη του πως «θέσεις οι οποίες αρχικά παρουσιάζονταν ως ακραίες και φαιδρές, όπως η Γαλάζια Πατρίδα, η σύνδεση της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών με την κυριαρχία τους, σταδιακά εντάσσονται στο επίσημο δόγμα του τουρκικού κράτους».

Ακόμα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ εκτιμά πως «η ρητορική αυτή είναι εν μέρει συνυφασμένη με τη διαφαινόμενη πόλωση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενόψει των εκλογών το 2023».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Ο τουρκικός αναθεωρητισμός εφευρίσκει συνεχώς νέες θεωρίες

Απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το κλείσιμο μειονοτικών σχολείων στη Θράκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider