Βρετανία: Ο Τζόνσον αρνείται να εκφράσει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Τζόνσον αρνείται να εκφράσει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του
Μπόρις Τζόνσον
Ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιριών παραγωγής ηλεκτρισμού πριν αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν άνοιξε τα χαρτιά του με το να εκφράζει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψηφίους που βρίσκονται στην κούρσα για τη διαδοχή του, λέγοντας ότι δεν θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου», δήλωσε ο Τζόνσον στην πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιριών παραγωγής ηλεκτρισμού πριν αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς εάν ο έκτακτος φόρος που εισάγεται για τους παραγωγούς πετρελαίου και αερίου θα επεκταθεί στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρισμού, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα επιδιώξουμε να ορίσουμε νέες πολιτικές ή σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις. Άρα δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το μέγεθος των κερδών και να εξετάζουμε τα κατάλληλα βήματα αλλά δεν υπάρχουν σχέδια να εισαχθεί ή να επεκταθεί αυτό σε εκείνη την ομάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Και η ΥΠΕΞ, Λιζ Τρας, υποψήφια για την πρωθυπουργία, στη θέση του Τζόνσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider