ΥΠΕΘΑ: Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η διαδικασία επιλογής πολιτικών υπαλλήλων σε θέσεις εξωτερικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΘΑ: Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η διαδικασία επιλογής πολιτικών υπαλλήλων σε θέσεις εξωτερικού
Καθορισμός διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε θέσεις εξωτερικού.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου σε θέσεις εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται σχετικά "με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (προκήρυξη), η οποία εκδίδεται με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου (ΓΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στο οποίο ανήκει η θέση, καλούνται οι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους της προκήρυξης, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για τοποθέτηση στο εξωτερικό. Η προκήρυξη εκδίδεται έναν χρόνο πριν από την ημερομηνία κένωσης της προς πλήρωση θέσης και κοινοποιείται αρμοδίως στους υπαλλήλους του ΓΕ, όπου ανήκει η θέση.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης.

Ως διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό σε θέσεις που προκηρύσσονται σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, ορίζονται τα τρία έτη και λογίζεται, για κάθε συνέπεια, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Ο τοποθετούμενος υπάλληλος, πριν από τη λήψη του Φύλλου Πορείας, με πρωτοβουλία της υπηρεσίας και σε χρόνο που θα καθοριστεί από αυτήν, παρακολουθεί ενημερωτικό σεμινάριο στη Σχολή Εθνικής 'Αμυνας (ΣΕΘΑ), αναφορικά με θέματα που άπτονται της θέσης που καλείται να στελεχώσει. Προϋπόθεση πλήρωσης θέσης από υποψήφιο υπάλληλο που έχει ήδη υπηρετήσει σε θέση εξωτερικού είναι να έχει παρέλθει δεκαετία από την λήξη της τελευταίας τοποθέτησης του στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που δεν συμπεριλαμβάνεται άλλος κατάλληλος υποψήφιος στον οριστικό πίνακα, δεν απαιτείται να πληρούται η προϋπόθεση του ανωτέρω εδαφίου.

Στην απόφαση προσδιορίζονται μεταξύ άλλων τα κωλύματα τοποθέτησης, τα προσόντα και οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι.

Από τη δημοσίευση της απόφασης καταργείται η υπ' αρ. Φ.471.7/35/2503/31.07.2002 (Β' 1018) απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακά έργα 1,4 δισ. ευρώ μπαίνουν σε τροχιά τους επόμενους μήνες

Citi Ελλάδος: Αρμονική η ενσωμάτωση της ψηφιακής κάρτας στο νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider