ΗΠΑ: O Μπάιντεν στηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία - «Στο Κογκρέσο η έγκριση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: O Μπάιντεν στηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία - «Στο Κογκρέσο η έγκριση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ότι το Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση των αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τόνισε τη στήριξη του στην πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, όπως ανέφερε ο ίδιος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν είπε πως μετέφερε στον Ερντογάν τη στήριξη στο αίτημα πώλησης των πολεμικών αεροσκαφών στην Άγκυρα, προσθέτοντας πως «εναπόκειται στο Κογκρέσο η έγκριση της πώλησης των F-16».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ότι το Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση των αεροσκαφών.

«Όπως είπα και τον περασμένο Δεκέμβριο, πρέπει να πουλήσουμε τα F-16 και να εκμοντερνίσουμε τον αεροπορικό στόλο της Τουρκίας. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε» σημείωσε ο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως δεν υπάρχουν ανταλλάγματα με την Τουρκία για την πώληση των αεροσκαφών.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2021 η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να αγοράσει 40 F-16 της Lockheed Martin και τον εκμοντερνισμό ακόμα 80 αεροσκαφών.

Ακόμα, ο Μπάιντεν είπε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν «για όσο χρειαστεί» την Ουκρανία για τον πόλεμο που δέχεται από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι κέρδισε τελικά ο Ερντογάν με την πίεση στο ΝΑΤΟ

Εύσημα Μπάιντεν σε Ερντογάν για την ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας - Στο τραπέζι η πώληση F16 στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider