Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο NATO την «παράνομη κατοχή νησιών» από την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο NATO την «παράνομη κατοχή νησιών» από την Ελλάδα
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «προβοκάτσιες» της Ελλάδας και αναφέρει επίσης ότι «ο Ερντογάν θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να αυξήσει στις προκλητικές αξιώσεις που έχει η Άγκυρα από την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του NATO που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak αναφέρει πως ο Ερντογάν θα μιλήσει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία για την «παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα».

Όπως μετέδωσε το kathimerini.gr, η εφημερίδα κάνει λόγο για «προβοκάτσιες» της Ελλάδας και αναφέρει επίσης ότι «ο Ερντογάν θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο και ενόψει της Συνόδου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να λάβουν απτά μέτρα για να αποδείξουν πως δεν στηρίζουν φιλοκουρδικές οργανώσεις, όπως το PKK, που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ αναμένουν θετική λύση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η απάντηση για τα περί Έλληνα κατασκόπου - «Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του»