Θεοδωρικάκος: Να εγκαταλείψει η Τουρκία τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Να εγκαταλείψει η Τουρκία τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο
«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διέψευσε δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας περί επεισοδίου στον Έβρο και αναφορές περί πυροβολισμού των ελληνικών δυνάμενων κατά μεταναστών, κάνοντας λόγο για fake news.

Με ανάρτησή του στα social media, o κ. Θεοδωρικάκος τονίζει: «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας πως «το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για  «παράνομες επαναπροωθήσεις» στα ελληνικά σύνορα - Διαψεύδει η κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider