Σκρέκας: Υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Ο καταστροφικός πόλεμος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία κλιμακώνεται με χιλιάδες νεκρούς, πολλούς αμάχους, και μία τεράστια ενεργειακή κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη».

Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης για «την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση» για τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μεταφέρει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Σκρέκας, όπως δήλωσε κατά την είσοδο του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας.

Η δήλωση του κ. Σκρέκα:

«Ο καταστροφικός πόλεμος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία κλιμακώνεται με χιλιάδες νεκρούς, πολλούς αμάχους, και μία τεράστια ενεργειακή κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας θα μεταφέρω το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό, για την εξασφάλιση της επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, αλλά και την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη των νοικοκυριών, ιδίως των πιο ευάλωτων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέναντι στις τεράστιες αυτές των τιμών της ενέργειας».

Παρόλο που το θέμα θα τεθεί από ελληνικής πλευράς, όπως σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σκρέκας, θεωρείται αμφίβολο ότι σήμερα θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση για το κατά πόσο η «φόρμουλα» της ρωσικής εταιρείας συνάδει ή όχι με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενέργεια: Αρνητικό «σήμα» για πανευρωπαϊκή παρέμβαση στη χονδρεμπορική αγορά

Ενδεχόμενο «πιθανής» εξαίρεσης σε Ουγγαρία και Σλοβακία από ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο αγοράς ρωσικού πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider