Debate για τις γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν κατά των ενεργειακών κυρώσεων στη Ρωσία - Δέσμευση Μακρόν για ενδυνάμωση της Γαλλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Debate για τις γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν κατά των ενεργειακών κυρώσεων στη Ρωσία - Δέσμευση Μακρόν για ενδυνάμωση της Γαλλίας
«Δική μου προτεραιότητα είναι να δώσω στους Γάλλους τα λεφτά τους πίσω» ανέφερε η ακροδεξιά αντίπαλος του νυν προέδρου της Γαλλίας.

Με το κόστος διαβίωσης στη Γαλλία και την ακρίβεια στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης επιχείρησε η Μαρίν Λεπέν να «χτυπήσει» τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού debate μεταξύ των δύο υποψήφιων για την προεδρία της χώρας, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Όπως είπε η ακροδεξιά Λεπέν, «έχω δει ανθρώπους να υποφέρουν και να ανησυχούν για την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Δική μου προτεραιότητα είναι να δώσω στους Γάλλους τα λεφτά τους πίσω». Είπε επίσης ότι θα προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις, θα δώσει αυξήσεις και θα ενισχύσει τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ακόμα, η Λεπέν ανέφερε πως η Γαλλία δεν συμφωνεί με κυρώσεις στην ενέργεια της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά είναι υπέρ των κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες.

«Δεν συμφωνώ με το μπλοκάρισμα στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Αυτή δεν είναι η σωστή μέθοδος για να προχωρήσουμε» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Μακρόν ανέφερε πως σε περίπτωση που επανεκλεγεί θα παλέψει για να «γίνει η Γαλλία περισσότερο ανεξάρτητη και δυνατή. Μπορούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως κατά την προεδρία του η ανεργία στη Γαλλία υποχώρησε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 13 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές - Σήμερα στις 10 το ντιμπέιτ μεταξύ Μακρόν και Λεπέν

gazzetta
gazzetta reader insider insider