Ο Γάλλος πρωθυπουργός λέει ότι η έκβαση των προεδρικών εκλογών δεν είναι ξεκάθαρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γάλλος πρωθυπουργός λέει ότι η έκβαση των προεδρικών εκλογών δεν είναι ξεκάθαρη
«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει» ανέφερε ο Ζαν Καστέξ, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την Κυριακή.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».

Η Λεπέν κατεβαίνει ως αντίπαλη του κεντρώου Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Μακρόν να προηγείται ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί, έχοντας στο παρελθόν εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο.

«Άκουσα στις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική….Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλικές εκλογές: Μία εβδομάδα πριν τον 2ο γύρο, η Λεπέν ερευνάται για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Μακρόν: Οι δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία «πάγωσαν» τον διάλογο με τον Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider