Τριαντόπουλος: Νέες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ - Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριαντόπουλος: Νέες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ - Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία
Το ποσό των αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ανέρχεται συγκεκριμένα σε 1.164.472,86 ευρώ

Σε νέες πληρωμές προχωρά ο ΕΛΓΑ μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, για τις αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής από διάφορες ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2021 (παγετός άνοιξης, καύσωνας, χαλάζι, βροχοπτώσεις κ.τ.λ.), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Οι αποζημιώσεις περιλαμβάνουν επίσης και τις ζημιές που προκλήθηκαν και από τον παγετό του Ιανουαρίου της τρέχουσας χρονιάς. Το ποσό των αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ανέρχεται συγκεκριμένα σε 1.164.472,86 ευρώ.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ο κ. Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Σε συνέχεια επικοινωνίας και σχετικής ενημέρωσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο ΕΛΓΑ ολοκληρώνει, σχεδόν, την εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο εξαιτίας διάφορων δυσμενών συμβάντων που εκδηλώθηκαν το 2021, αλλά και του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου. Οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους αναμένεται να εκτελεστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Ειδικότερα για τη Μαγνησία, το ποσό ανέρχεται σε 1,16 εκατ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ζημιές στην παραγωγή των κάστανων Πηλίου. Θερμές ευχαριστίες στον ΕΛΓΑ και στον πρόεδρό του, που χάρη στις εντατικές ενέργειές του ολοκλήρωσε ταχύτατα το εκτιμητικό του έργο και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, στηρίζοντας έγκαιρα και δίκαια τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΓΑ: Κρατική επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ με έγκριση του πρωθυπουργού

gazzetta
gazzetta reader insider insider