Δημοσκόπηση: Νικητής ο Μακρόν με 53% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Νικητής ο Μακρόν με 53% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 69%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 69%.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε σήμερα ότι υπάρχει οποιαδήποτε ευρύτερη συμφωνία με τον συντηρητικό πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σχετικά με τη στήριξη του τελευταίου στον Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου.

Γαλλικά ΜΜΕ έκαναν εικασίες ότι ο Μακρόν, που θα χρειαστεί μια νέα πλειοψηφία μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος μετά τις προεδρικές εκλογές, εξασφάλισε τη στήριξη του Σαρκοζί αφού προσέφερε πολιτική επιρροή σε αντάλλαγμα.

Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν στο β' γύρο θα ψηφίσει τον Μακρόν

Σε πείσμα της ξεκάθαρης προτροπής του να μην δώσουν «ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λεπέν» το 23% των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου Ζαν Λυκ Μελανσόν εμφανίζεται, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop, έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ - ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Λεπέν - θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει τον Μακρόν

Μακρόν - Προεδρικές εκλογές: Δεν υπάρχει ευρύτερη συμφωνία με τον Σαρκοζί

Μακρόν: Το σχέδιο της Λεπέν δεν είναι πατριωτισμός - Ο εθνικισμός είναι πόλεμος

gazzetta
gazzetta reader insider insider