Λουξεμβούργο: Οι Γάλλοι πρέπει να εμποδίσουν τη Λεπέν να κερδίσει στον β' γύρο των εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λουξεμβούργο: Οι Γάλλοι πρέπει να εμποδίσουν τη Λεπέν να κερδίσει στον β' γύρο των εκλογών
Τυχόν εκλογή της Λεπέν «όχι μόνο θα αποτελέσει απόκλιση από τις αρχές της ΕΕ, αλλά θα αλλάξει εντελώς την πορεία της. Οι Γάλλοι πρέπει να το αποτρέψουν», τόνισε.

Η πιθανότητα η Μαρίν Λεπέν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι πολύ ανησυχητική για την ΕΕ και πρέπει ο γαλλικός λαός θα πρέπει να αποτρέψει κάτι τέτοιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

«Ελπίζω ότι η έκβαση (των εκλογών) θα είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε την Λεπέν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως πρόεδρο της Γαλλίας», δήλωσε ο Ζαν Ασελμπορν προσερχόμενος στην σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

«Δεν θα πρόκειται μόνο για ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη ως οικοδομήματος αξιών, ειρήνης, αλλά αυτό θα τοποθετούσε την ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε άλλη κατεύθυνση. Οι Γάλλοι οφείλουν να το αποτρέψουν», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας «πολύ , πολύ ανησυχητική» την επίδοση της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Ζαν Ασελμπορν δήλωσε ότι η Γαλλία «βρίσκεται σε ένα είδος πολιτικού εμφυλίου πολέμου».

«Ως από καρδιάς Ευρωπαία, μού είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί ως Ευρωπαίοι, κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ανακούφιση για Μακρόν και οι απειλητικές «δεξαμενές» της Λεπέν

Λεμέρ: Ο Μακρόν χρειάζεται πλειοψηφία, αλλά όχι συνασπισμό κομμάτων

Γαλλία προεδρικές εκλογές: Προβάδισμα Μακρόν με 27,6% -Μάχη στον δεύτερο γύρο με Λεπέν

gazzetta
gazzetta reader insider insider