Η Γερμανία υπέρ του εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού άνθρακα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία υπέρ του εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού άνθρακα
Μέσα στον τελευταίο μήνα η Γερμανία έχει μειώσει στις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα κατά 1/4 ή και περισσότερα.

Τη θέση της Γερμανίας υπέρ της πλήρης παύσης εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο ίδιος ανέφερε πως μέσα στον τελευταίο μήνα η Γερμανία έχει μειώσει στις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα κατά 1/4 ή και περισσότερα, από το 50% που ήταν πρις από 4 εβδομάδες.

Μιλώντας στο ARD, ο Χάμπερκ ανέφερε «εάν ο αποκλεισμός σήμαινε πως δεν θα υπάρξει καμία εισαγωγή ρωσικού άνθρακα από αύριο, δηλαδή το να μην μπορούν να γίνουν οι παραδόσεις που βρίσκονται ήδη προς παράδοση, τότε θα είχαμε πρόβλημα. Αλλά επειδή έχουν εργαστεί σκληρά, είμαστε ήδη προετοιμασμένοι. Για αυτό και δεν πρόκειται να φέρουμε αντιρήσεις για εμπάρκο της ΕΕ στον ρωσικό άνθρακα» πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ο Χάμπεκ είπε πως είναι «ανόητο» να οριστεί μια ημερομηνία για το πότε θα σταματήσουν οι εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι ο χρόνος για την απόφαση εισαγωγών είναι υπό συζητήση στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Κομισιόν ανακοίνωσε το προσχέδιο για την πλήρη απαγόρευση εισγαγών άνθρακα από τη Ρωσία, στο πλαίσιο του 5ου γύρου κυρώσεων από τις Βρυξέλλες προς τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Σήμερα ή αύριο το 5ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider