Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε συζητήσεις και προειδοποιεί για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε συζητήσεις και προειδοποιεί για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο
«Χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο» υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Εκ νέου μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για συζητήσεις ώστε να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας για το εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας αποτύχουν θα προκύψει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Μιλώντας στο CNN, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως «είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια και χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο. Όμως εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν θα έχουμε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Σχολιάζοντας τη μέχρι σήμερα έκβαση του πολέμου, ο Ζελένσκι υποστήριξε πως «εάν υπάρχει έστω κι 1% πιθανότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο, πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία. Δε μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών, αλλά χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έλθει για να μας εξολοθρεύσουν, να μας σκοτώσουν. Και έχουμε καταδείξει την αξιοπρέπεια του λαού μας, είμαστε ικανοί να δώσουμε ισχυρά χτυπήματα, είμαστε ικανοί για αντεπίθεση».

«Δυστυχώς η αξιοπρέπειά μας δεν θα σώσει τις ζωές μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα, κάθε ευκαιρία ώστε να έχουμε την πιθανότητα να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν, αλλά εάν αποτύχουν αυτές οι προσπάθειες θα σημαίνει ότι έρχεται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γραφείο Ζελένσκι: Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επίθεσης στη δυτική περιοχή Βολίν μέσω Λευκορωσίας

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συγκεντρώνει όλα τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα σε μια πλατφόρμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί άμαχοι 

gazzetta
gazzetta reader insider insider