Βρετανία προς Πούτιν: Σταματήστε τον πόλεμο, δεν είναι αργά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία προς Πούτιν: Σταματήστε τον πόλεμο, δεν είναι αργά
«Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και δεν θα δεχθούμε αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία. Θα σταθούμε στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης» ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας κάλεσε σήμερα από το Ταλίν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο στρατός του οποίου έχει εισβάλει στην Ουκρανία, να "σταματήσει αυτό που κάνει", λέγοντας ότι "δεν είναι αργά".

"Το μήνυμα προς τον πρόεδρο Πούτιν είναι: Σταματήστε. Δεν είναι πολύ αργά να σταματήσετε αυτό που κάνετε. Αυτό που έχετε κάνει μέχρι τώρα είναι παράνομο και κινδυνεύετε να απομονωθείτε για τις επόμενες δεκαετίες", είπε ο Γουάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του Καλί Λανέτ.

"Οι κυρώσεις είναι βαριές, η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη. Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και δεν θα δεχθούμε αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία. Θα σταθούμε στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης - η Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο της προσέφεραν στρατιωτική και μη στρατιωτική βοήθεια". συνέχισε ο Βρετανός υπουργός.

"Δεν τελειώνει εδώ. Οι συνέπειες αυτού που βλέπουμε στην Ουκρανία θα πολλαπλασιαστούν στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ όχι μόνο για εβδομάδες, αλλά για μήνες και χρόνια", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Μικρή πρόοδο σημείωσε η προέλαση της Ρωσίας στο Κίεβο τις τελευταίες 3 ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider