Οικονόμου: Η Ελλάδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Η Ελλάδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις
Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε και να επενδύσουμε για την τόνωση της απασχόλησης.

«Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή απέναντι στις εξελίξεις. Με συνεχείς διπλωματικές ενέργειες, με διεθνείς πρωτοβουλίες, με όπλα μας την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλά και το διεθνές κύρος του πρωθυπουργού ο οποίος πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις επίλυσης των διεθνών ζητημάτων, η Ελλάδα ανθίσταται και προστατεύει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγή του κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη διπλωματική δραστηριότητα του πρωθυπουργού τις περασμένες ημέρες, και μεταξύ αυτών επισήμανε τη συνάντηση του με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Είπε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, και ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα στη Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Αναφερόμενος στην κρίση με την Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε απόλυτη συστράτευση με τους συμμάχους της, αλλά επίσης τάσσεται υπέρ των ανοιχτών διαύλων με τη Ρωσία.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε «παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι το προηγούμενο έτος οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 110 χιλιάδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν το φιλεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης και την «καλή μεταρρυθμιστική στρατηγική της που παράγει όφελος για τη χώρα». Πρόσθεσε ότι απόφαση του πρωθυπουργού «είναι να συνεχίσουμε και να επενδύσουμε για την τόνωση της απασχόλησης» ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση των σχολείων τόνισε ότι «το 99,2% των σχολείων ανταποκρίθηκαν στην αξιολόγηση, και θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν συμμετείχαν».

Σε ερώτηση αν η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Κάθε εβδομάδα η επιτροπή σταθμίζοντας τα μεγέθη και τα δεδομένα της πανδημίας κάνει εισηγήσεις και η κυβέρνηση αποφασίζει. Βλέπουμε και την τάση στον υπόλοιπο κόσμο και ανάλογα τοποθετούμαστε». Επίσης, ερωτηθείς αν θα καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους δήλωσε πως «παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη και πως άλλες κυβερνήσεις προσαρμόζονται». Σημείωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σχετικά με τα μέτρα για την οπαδική βία και αν χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αφορά τις θεσμικές παρεμβάσεις και από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι το ζήτημα δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην καταστολή. Χρειάζεται, σημείωσε, όλοι να δουλέψουμε στα σχολεία, στις οικογένειες «για να ξεριζώσουμε αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά».

Για τα περί καταβολής επιδόματος Πάσχα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του εισοδήματος εφαρμόζεται σε διάφορα επίπεδα και ανέφερε τη μείωση φόρων και εισφορών και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη δεν θα μείνουν μόνες τους», συνέχισε και τόνισε πως τα όποια μέτρα στήριξης θα είναι πάντα μέσα στις δυνατότητες του προϋπολογισμού και πως «μετρημένα και με σωφροσύνη, η κυβέρνηση όταν έχει κάτι να ανακοινώσει, θα το κάνει».

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ότι «προχωρά σε σωρεία απευθείας αναθέσεων» ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «ο κ. Τσίπρας επιδίδεται στην αγαπημένη του άσκηση λαϊκισμού προσπαθώντας να προκαλέσει περίεργους συνειρμούς στην κοινή γνώμη» και πως «μέσα από έναν αχταρμά προσπαθεί να εκπέμψει μηνύματα για να πείσει ότι υπάρχουν τομείς δήθεν σπατάλης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μη βάζει στον ίδιο κουβά ανόμοια πράγματα και να παρουσιάσει τον κατάλογο και να πει σε ποιες αναθέσεις διαφωνεί.

«Η κυβέρνηση με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στο δημόσιο συμφέρον φροντίζει για τη θωράκιση της χώρας απέναντι σε κάθε ανάγκη και απειλή», υπογράμμισε.

Τέλος σχετικά με την κριτική του ΚΙΝΑΛ για τον ΕΦΚΑ ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως είναι ο οργανισμός που συγκεντρώνει τα περισσότερα παράπονα και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση, είπε, θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο ώστε ο οργανισμός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών. Ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει άλματα το τελευταίο διάστημα και πως με βάση την μεταρρύθμιση για τον ΕΦΚΑ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις «για να είμαστε πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider