Ανδρουλάκης: Ναι στις συμφωνίες για Rafale και Belharra - Να αναπτύξουμε την αμυντική μας βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: Ναι στις συμφωνίες για Rafale και Belharra - Να αναπτύξουμε την αμυντική μας βιομηχανία
«Δεν πρέπει όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra, όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν πρέπει όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη συζήτηση των σχετικών συμβάσεων στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με συμπαραγωγές, αλλά και μεταφορά τεχνογνωσίας. «Η χώρα οφείλει όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει, ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας, όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις» επεσήμανε.

Ταυτόχρονα άφησε εκ νέου αιχμές για τη στάση κρατών μελών της ΕΕ που πωλούν εξοπλισμούς στην Τουρκία. «Είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ένωση, άλλα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκου όπλων στην Τουρκία.

Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να συζητηθεί το θέμα και στο Συμβούλιο, ώστε όλες οι χώρες να τεθούν προ των ευθυνών τους καθώς «η προστασία των ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση», όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider