Μπακογιάννη για Δούκα: Εξοργιστική η δήλωση – Δεν κάνεις χαβαλέ με εθνικές τραγωδίες

Newsroom
Μοιράσου το
Μπακογιάννη για Δούκα: Εξοργιστική η δήλωση – Δεν κάνεις χαβαλέ με εθνικές τραγωδίες
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε ακαριαία γιατί ερχόταν σε σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της παράταξής μας» υποστήριξε το στέλεχος της ΝΔ.

Υψηλούς τόνους κατά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων που έφεραν τη διαγραφή του κ. Δούκα από τη ΝΔ και την απομάκρυνση του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «πρόκειται περί μιας εξοργιστικής δήλωσης, μίας εξοργιστικής εικόνας που δεν αδικεί μόνο την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά την ίδια την πολιτική».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «εμφανίζει τους πολιτικούς όπως κάποια στερεότυπα θέλουν να τους εμφανίζουν, ως ανθρώπους χωρίς καμία ενσυναίσθηση, να προσπαθούν μόνο για να κερδίσουν εκλογές. Ήταν εξοργιστική η εικόνα. Λυπάμαι πολύ και για τον Πέτρο Δούκα, τον οποίο γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Λυπάμαι διπλά για τον Λιβανό ο οποίος δεν επέδειξε αντανακλαστικά. Είναι ένας εντιμότατος και άξιος πολιτικός. Αλλά η συνολική εικόνα ήταν τόσο εξοργιστική που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε ακαριαία γιατί ερχόταν σε σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της παράταξής μας. Δεν νοείται αυτό το πράγμα. Δεν κάνεις χαβαλέ με τις εθνικές τραγωδίες».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «ήταν η πρώτη μεγάλη εθνική τραγωδία. Και όπως δεν κάνεις χαβαλέ με την καταστροφή της Σμύρνης, δεν κάνεις χαβαλέ με την Ηλεία, δεν κάνεις χαβαλέ με το Μάτι. Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε τους δικούς τους. Στην Ηλεία επί 3 μήνες καιγόταν όλη η Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν χάσει το βιός τους, τους δικούς τους. Δεν υπήρχε φαΐ, δεν υπήρχε μια ελιά ή ένα πορτοκάλι και ένα πρόβατο να έχει επιβιώσει… Και πράγματι η κυβέρνηση τότε έδρασε ακαριαία και βεβαίως μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων – υπήρχαν και άνθρωποι που λόγω της ταχύτητας εκμεταλλεύθηκαν την κατάσταση για να πάρουν τα λεφτά, αλλά μετά ελέγχθηκαν».

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι υπήρχαν και οι ισχυροί Έλληνες που βοήθησαν στην Ηλεία. Υπήρξε πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Όπως υποστήριξε, «μπορείς να κάνεις κριτική στις κυβερνήσεις και εμείς έχουμε κάνει αυτοκριτική, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η τότε κυβέρνηση ήταν άμεσος. Θυμάμαι να κοιμούνται τότε στο Μαξίμου και ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος. Το σπίτι μου ήταν σε απόσταση 5 λεπτά και όποτε με καλούσαν, ήμουν εκεί. Ήταν η πρώτη εθνική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων και η χθεσινή εικόνα αδικούσε τους πολιτικούς, την πολιτική. Έδινε μια πολύ ψευδή εικόνα γι' αυτό που πραγματικά έγινε. Και αυτό ήταν το εξοργιστικό», μετέδωσε το real.gr.

Η κ. Μπακογιάννη είπε για τον Πέτρο Δούκα, «τον είχα υφυπουργό στο υπουργείο Εξωτερικών για ένα διάστημα και δεν μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα «αρχή άνδρα δείκνυσι» και η πραγματικότητα είναι ότι εμείς που ορθώνουμε δημόσιο λόγο, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι λέμε. Γιατί πλέον δεν έχουμε την ελευθερία του ιδιώτη. Έχουμε μια ευθύνη. Με εξόργισε γιατί πολιτική δίχως ενσυναίσθηση δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΝΔ διέγραψε τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα