ΣΥΡΙΖΑ: «Ρώσικη ρουλέτα με ανοσία αγέλης σε βάρος της κοινωνίας το άνοιγμα των σχολείων όπως έκλεισαν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: «Ρώσικη ρουλέτα με ανοσία αγέλης σε βάρος της κοινωνίας το άνοιγμα των σχολείων όπως έκλεισαν»
Η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση ότι απορρίπτει «αλαζονικά» όλα τα μέτρα που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη πως «το άνοιγμα των σχολείων όπως ακριβώς έκλεισαν, με απόφαση Μητσοτάκη-Κεραμέως, αποτελεί απόφαση για ανοσία της αγέλης και συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση ότι απορρίπτει «αλαζονικά» όλα τα μέτρα που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με επιστήμονες και ότι έτσι οδηγεί την κοινωνία σε «ανεξέλεγκτη διασπορά».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Ρώσικη ρουλέτα με ανοσία αγέλης σε βάρος της κοινωνίας το άνοιγμα των σχολείων όπως έκλεισαν», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «σε 3,5 μήνες λειτουργίας των σχολείων είχαμε πάνω από 100.000 κρούσματα σε μαθητές» και πως «μόλις χθες -και με κλειστά σχολεία- σχεδόν 8.000 από τα 50.000 κρούσματα ήταν σε παιδιά που μεταφέρουν τον ιό στους γονείς και τους παππούδες μέσα στα σπίτια». Σημειώνει ότι «με αυτά τα δεδομένα και με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη "Ο" να επελαύνει, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Δεν αλλάζει καν το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που επιστήμονες της Επιτροπής καταγγέλλουν πως αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και όχι εισήγησή τους και το οποίο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι μαζί με επιστήμονες «έχει καταθέσει εγκαίρως δέσμη μέτρων για το ασφαλέστερο δυνατό άνοιγμα των σχολείων, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τα απορρίπτει όλα αλαζονικά και οδηγεί όχι μόνο τα σχολεία αλλά ολόκληρη την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη διασπορά, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και η χώρα με πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ απωλειών αναλογικά με τον πληθυσμό της».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά την κυβέρνηση:

«Γιατί αρνείστε την αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1 και να διακόπτεται η λειτουργία ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για όσες μέρες καθορίσει η Επιτροπή του ΕΟΔΥ, μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές κατόπιν δωρεάν συνταγογραφημένων μοριακών test, ώστε να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας και να μην μεταφέρεται ο ιός στα σπίτια που οι μεγαλύτεροι μπορεί να νοσήσουν βαριά;

Γιατί αρνείστε επιτέλους μετά από δύο χρόνια πανδημίας το σπάσιμο τμημάτων και την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να γίνονται μαθήματα με maximum 15 μαθητές ανά τάξη;

Γιατί αρνείστε την κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων, που οδηγούν σε τάξεις 28-29 μαθητών εν μέσω πανδημίας;

Γιατί αρνείστε την συνταγογράφηση PCR test για όλο τον πληθυσμό και για τους μαθητές όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εξωθείτε σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση και ατελείωτες ουρές τις οικογένειες των μαθητών;

Γιατί αρνείστε την άδεια ειδικού σκοπού για όσους εκπαιδευτικούς έχουν υποκείμενα νοσήματα και την αιτηθούν;

Γιατί αρνείστε την προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την "Ο" σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ βλέπετε ότι η κερδοσκοπία και με τις κατάλληλες μάσκες οργιάζει;».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν οι επιστήμονες για τους κινδύνους από το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως για σχολεία: Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

Οικονόμου για Τσίπρα: Επιλέγει να κάνει χιούμορ, κακό, με την εκπαίδευση των παιδιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider