Οικονόμου για σχολεία: Πιο ασφαλείς οι μαθητές μέσα στις τάξεις παρά έξω από αυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου για σχολεία: Πιο ασφαλείς οι μαθητές μέσα στις τάξεις παρά έξω από αυτές
Τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με απόλυτη ασφάλεια εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με απόλυτη ασφάλεια εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και μετά από την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών αποφασίσαμε να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, όπως άλλωστε ήταν και η βούληση της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια των τεστ, τα οποία θα πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας αλλά χωρίς lockdown τα παιδιά θα είναι πιο προστατευμένα μέσα στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον, παρά έξω από αυτό.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την απόφαση της Κυβέρνησης να μη συνταγογραφεί τα μοριακά τεστ, είπε ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που προσφέρει στους πολίτες της τόσο εκτεταμένες υπηρεσίες τεστινγκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί περίπου 300 εκατ. ευρώ για δωρεάν self test στους πολίτες κι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 8 εκατ. τεστ δωρεάν, μοριακά ή rapid.

Τέλος είπε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν μόνο του από την πρώτη στιγμή της κρίσης, είτε υγειονομικά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στηρίζοντας και όσες επιχειρήσεις πλήττονται από τα τελευταία μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider