Πολιτική | Ελλάδα
13-12-2021 | 17:30

Σκανδαλίδης: Το σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε μια κομματική υπηρεσία πληροφοριών, βρίσκεται σε εξέλιξη

Newsroom
Μοιράσου το
Σκανδαλίδης: Το σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε μια κομματική υπηρεσία πληροφοριών, βρίσκεται σε εξέλιξη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην τροπολογία για τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

«Η τροπολογία αυτή αποκαλύπτει με πολύ έντονο τρόπο ότι για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε μια πραγματικά κομματική υπηρεσία πληροφοριών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέτοιος ομαδικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη, για την εθνική ασφάλεια, υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης, αν εξαιρέσει κανείς την τριετία 1990-1993. Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω υποδιεύθυνση Γ, για τη στελέχωση της οποίας μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της ΕΥΠ οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στην διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. «Το κόμμα μας χθες διεξήλθε με τεράστια επιτυχία και αθρόα συμμετοχή την κορυφαία του διαδικασία. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, εξέλεξε νέο πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, που μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα της παράταξης, να διασφαλίσει την ανανέωση και να κατοχυρώσει την αυτόνομη πορεία της. Σε μια δύσκολη συγκυρία, με τη χώρα να βρίσκεται στη δίνη μιας πολλαπλής κρίσης, το μάθημα δημοκρατίας που για μια ακόμη φορά παρέδωσε το κίνημα μας είναι μια ακόμη προσφορά στην αναβάθμιση της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.