Πολιτική | Ελλάδα
30-11-2021 | 13:55

Ο Δένδιας στη Στοκχόλμη για την 28η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Δένδιας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021, στη Στοκχόλμη προκειμένου να συμμετάσχει στην 28η Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «ο Υπουργός Εξωτερικών θα αφιχθεί στη Στοκχόλμη την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, όπου θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών των 57 συμβαλλόμενων κρατών του ΟΑΣΕ, το οποίο θα παραθέσει η Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, στις εργασίες της ανωτέρω Υπουργικής Συνόδου, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες Υπουργούς να προβούν σε εξέταση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ και να ενδυναμώσουν τον διάλογο σε θέματα ασφαλείας στην περιοχή του Οργανισμού.

Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών, το οποίο θα παραθέσει η Σουηδή ομόλογός τους, με θέμα συζήτησης τις επιπτώσεις της κρίσης στο Αφγανιστάν στην περιοχή του ΟΑΣΕ.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να έχει διμερείς συναντήσεις με ομόλογούς του από σειρά συμβαλλόμενων κρατών του ΟΑΣΕ. Ειδικότερα, αναμένεται να συναντηθεί με τους εξής Υπουργούς Εξωτερικών: του Αγίου Μαρίνου Luca Beccari, του Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov, της Ανδόρρας Maria Ubach Font, της Αρμενίας Ararat Mirzoyan, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Bisera Turković, της Βουλγαρίας Svetlan Stoev και του Καζακστάν Tileuberdi Mukhtar».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας, Μπορέλ και Ουρπιλάινεν για την ισότητα των φύλων με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν