Πέτσας: Χρηματοδότηση 7,5 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Χρηματοδότηση 7,5 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού
Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Πέτσα βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αυτοδιοίκηση.

Έργα ύδρευσης προϋπολογισμού άνω των 7,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού εντάσσονται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο της παρουσίας του στις εργασίες του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των παλαιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε όλο τον Δήμο, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Πέτσα βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αυτοδιοίκηση, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η πορεία υλοποίησης της αποκατάστασης των υποδομών και των αντιπλημμυρικών έργων, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε, το πρωί με τον δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού, Ιωάννη Κοντζιά και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον 'Αγιο Γεώργιο στην περιοχή της Λιχάδας, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία υλοποίησης της διάνοιξης των οκτώ γεωτρήσεων, ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 100.000 ευρώ και που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν πόσιμο νερό.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει και την επόμενη φάση του έργου, για τη συμπληρωματική μελέτη που απαιτείται - ύψους περίπου 600.000 ευρώ - και αφορά στη μεταφορά του νερού από τις γεωτρήσεις στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης.

«Δίνουμε λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που, εδώ και χρόνια, αντιμετώπιζε η περιοχή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, με τις γεωτρήσεις που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και στην κατασκευή του δικτύου, προκειμένου τόσο η Λιχάδα, όσο και οι γύρω περιοχές να μην στερούνται πια υδροδότησης. Και αυτό, είναι μόνο ένα μέρος της χρηματοδότησης, αλλά και της φροντίδας που παρέχουμε ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση. Επιπροσθέτως, έχουμε εγκρίνει χρηματοδότηση για το μεγάλο έργο ύδρευσης ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση όλου του δικτύου της Αιδηψού και των γύρω περιοχών. Εργαζόμαστε, εντατικά, με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Και εύχομαι ότι - σε επόμενη επίσκεψή μου - αυτά τα τόσο σημαντικά έργα για την περιοχή θα έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε, επίσης, για τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, με την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, τέλος, στις εργασίες αποκατάστασης των υποδομών, καθώς και στην εξέλιξη των αντιδιαβρωτικών και των αντιπλημμυρικών έργων, στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider