Ελλάδα
22-11-2021 | 20:30

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα Μητσοτάκη αλλά με μικρή διαφορά - Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση πανδημίας και οικονομίας

Newsroom
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα Μητσοτάκη αλλά με μικρή διαφορά - Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση πανδημίας και οικονομίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας από την κυβέρνηση αποτυπώνεται στα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό του Open.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%.

Ενώ, στην ερώτηση για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, το 38% απαντά πως δεν έχουν βοηθήσει «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Εικόνα

Πτώση ποσοστών Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

H Νέα Δημοκρατία και o ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση των ποσοστών τους, με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στο 9,7%, η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alco.

«Κερδισμένο» βγαίνει το Κίνημα Αλλαγής το οποίο σημειώνει άνοδο 3,3%. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς σε όλα τις σχετικές ερωτήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Εικόνα

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% στην ερώτηση αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 19%. 

Εικόνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 12,5% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για πανδημία, μέτρα, ΚΙΝΑΛ