Απειλές Ακάρ σε ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε τα F16, θα χρησιμοποιήσουμε τους S400

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απειλές Ακάρ σε ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε τα F16, θα χρησιμοποιήσουμε τους S400
Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προς τις ΗΠΑ μετά το «χαστούκι» που έφαγε στην προσπάθειά του να συνδέσει τους S300 με τους S400.

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προς τις ΗΠΑ μετά το «χαστούκι» που έφαγε στην προσπάθειά του να συνδέσει τους S300 με τους S400, σύμφωνα με το skai.gr.

Αυτό ήταν άλλο ένα χτύπημα για την Τουρκία μετά την άρνηση των ΗΠΑ για τα F35. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα F35 δεν είναι και τόσο καλά μαχητικά.

Ο Ακάρ τόνισε: «Θεωρούμε πως οι ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό (στα F16) θα έχoυν θετική προσέγγιση. Όμως το θέμα το παρακολουθούμε στενά επειδή η διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ θα είναι αρνητική, εμείς , η Τουρκία, στο περιβάλλον απειλής το οποίο βρισκόμαστε όπως είναι φυσικό αλλά και υποχρεωτικό, θα εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Μας ρωτάτε που είναι οι S400. Για να καταλάβω.. δεχθήκαμε αεροπορική επίθεση και δεν χρησιμοποιήσαμε τους S400; Aυτό είναι αμυντικό σύστημα. Αυτό είναι ένα αμυντικό θέμα. Ζήτημα ασφάλειας, δεν μπορούμε να τα αποκαλύπτουμε όλα. Έχουμε κάποια μέτρα, κάποιες εργασίες κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως όταν έρθει η στιγμή και η ώρα θα χρησιμοποιηθούν. Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει καμία υποχώρηση. Κάποια θέματα είναι μυστικά, δεν αποκαλύπτονται . Είναι τα εθνικά μυστικά των χωρών.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντίθετο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην προσπάθεια του Ακάρ να συνδέσει τους S-300 με τους S-400

gazzetta
gazzetta reader insider insider