Πέτσας: Υλοποίηση έργων, κόστους άνω των 30 εκατ. ευρώ, τα επόμενα δύο χρόνια, στο Βόλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Υλοποίηση έργων, κόστους άνω των 30 εκατ. ευρώ, τα επόμενα δύο χρόνια, στο Βόλο
Τα έργα θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα δύο χρόνια, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και το κόστος τους θα ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που επισκέφθηκε τον Βόλο.

Ο κ. Πέτσας ειχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην πόλη, τονίζοντας ότι «νοιαζόμαστε με έργα και όχι με λόγια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο δήμαρχος Βόλου, την πρώτη φορά που με επισκέφθηκε μου παρουσίασε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο και του ανέφερα ότι βήμα-βήμα θα το υλοποιήσουμε».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε τα εξής έργα:

«-Ανάπλαση του πάρκου "Ανδρέας Βαλαχής" με κόστος 6,7 εκατ. ευρώ, που θα είναι και το μεγαλύτερο και καλύτερο πάρκο στον μητροπολιτικό Βόλο στην περιοχή του παλαιού ελικοδρομίου το οποίο θα συμπληρωθεί και με την ανάπλαση των Παλαιών, δηλαδή της παλαιάς πόλης του Βόλου, με τη χρηματοδότηση να φτάνει τα 10,2 εκατ. ευρώ.

-Σημαντικό έργο είναι και η διαχείριση των λυμάτων στα Άνω και Κάτω Λεχώνια με το κόστος να φτάνει τα 5,3 εκατ. ευρώ.

-Ένα ακόμη έργο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Βόλου, με την χρηματοδότηση να φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ.

-Στα πολύ σημαντικά έργα που θα γίνουν στον Βόλο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού ήταν ιδέα του Κώστα Αγοραστού, είναι και το ποδηλατοδρόμιο το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και θα ανεγερθεί στη Νέα Ιωνία, όπου υπάρχει μία αθλητική κυψέλη και η χρηματοδότησή του θα είναι στα 7,7 εκατ. ευρώ».

Ειδικά για το ποδηλατοδρόμιο ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι πρέπει να υλοποιηθεί γρήγορα το έργο και να παραδοθεί εντός 24 μηνών, εφόσον υπάρχει συνεργασία μεταξύ δήμου και περιφέρειας, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του ποδηλατοδρομίου και το χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό και σπουδαίο έργο, αφού ο Βόλος αναδεικνύει κορυφαίους αθλητές στον χώρο της ποδηλασίας και στόχος της περιφέρειας είναι να παραδοθεί το έργο το συντομότερο δυνατό, γιατί θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις αφίξεις αθλητών για προπόνηση».

Στη συνέχεια , ο Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε το υπό ανάπλαση πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής» και στο Πολιτιστικό Κέντρο ενημερώθηκε για τα σχέδια που πρόκειται να εφαρμοσθούν στον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και δραστηριοτήτων της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider