Βέλγος ΠΘ: Αν θέλει η Πολωνία να ανήκει στην ΕΕ πρέπει να σέβεται τους κανόνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγος ΠΘ: Αν θέλει η Πολωνία να ανήκει στην ΕΕ πρέπει να σέβεται τους κανόνες
«Είναι κρίμα που πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο σε αυτή τη συζήτηση σήμερα, όμως πρέπει να το κάνουμε, γιατί το θέμα το κράτους δικαίου βρίσκεται στον πυρήνα της ΕΕ. Αν μια χώρα θέλει να ανήκει σε ένα κλαμπ χωρών πρέπει να σέβεται τους κανόνες», ανέφερε ο Αλεξάντερ Ντε Κρο.

«Οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται από όλους», δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της Πολωνίας, ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο, προσερχόμενος σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Είναι κρίμα που πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο σε αυτή τη συζήτηση σήμερα, όμως πρέπει να το κάνουμε, γιατί το θέμα το κράτους δικαίου βρίσκεται στον πυρήνα της ΕΕ. Αν μια χώρα θέλει να ανήκει σε ένα κλαμπ χωρών πρέπει να σέβεται τους κανόνες», ανέφερε ο Αλεξάντερ Ντε Κρο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένει από τον πρωθυπουργό της Πολωνίας να εξηγήσει πώς βλέπει το όλο θέμα. «Προς το παρόν στεκόμαστε στο διάλογο», είπε.

Εξάλλου, σχετικά με το θέμα της ενέργειας ο Βέλγος πρωθυπουργός προέβλεψε ότι η αύξηση των τιμών θα κρατήσει για κάποιους μήνες ακόμα, αλλά ενδέχεται να επανέλθει και στο μέλλον. Πρόσθεσε ότι το Βέλγιο δεν είναι αντίθετο με την πρόταση για κοινή αγορά φυσικού αερίου και πρόσθεσε ότι μακροπρόθεσμα η ΕΕ πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider