Bloomberg για Γ. Παπανδρέου: To comeback του πρωθυπουργού του πρώτου μνημονίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg για Γ. Παπανδρέου: To comeback του πρωθυπουργού του πρώτου μνημονίου
Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επικεντρώνεται δημοσίευμα του Bloonberg.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επικεντρώνεται δημοσίευμα του Bloonberg, με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο να επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός που κατέθεσε το αίτημα για το πρώτο σχέδιο διάσωσης της χώρας το 2011 επιθυμεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Bloomberg υπενθυμίζει την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, σημειώνοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας με το ΠΑΣΚΟΚ από το φθινόπωρο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011, όταν και παραιτήθηκε στηρίζοντας την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Εν συνεχεία, το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει πως ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε ως το 2012 επικεφαλής του κόμματος, ενώ τονίζει πως από το 2017 εκλέγεται βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Τέλος, το Bloomberg επισημαίνει πως ακόμη έξι υποψήφιοι διεκδικούν την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρει πως ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία του 50% τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μία εβδομάδα αργότερα στις 12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανάρτηση Παπανδρέου για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: «18 Οκτώβρη 2021, αφετηρία νέων αγώνων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider