Ελλάδα
20-10-2021 | 19:44

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γ. Παπανδρέου - Ανάγκη για «Νέα Αλλαγή»

Newsroom
Μοιράσου το
Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γ. Παπανδρέου - Ανάγκη για «Νέα Αλλαγή»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιεύοντας σχετική δήλωση που επεξηγεί το πολιτικό σκεπτικό πίσω από την απόφαση του και κάνοντας μάλιστα λόγο για την ανάγκη για μια «Νέα Αλλαγή».

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να επισκεφτεί στο νοσοκομείο την Φώφη Γεννηματά, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, και έτσι συνομίλησε μαζί της τηλεφωνικά, όπου και την ενημέρωσε για την πρόθεση του. 

Xθες από την Κωνσταντινούπολη  που ήταν προσκεκλημένος του συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί για την συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, όταν ρωτήθηκε είπε ότι αυτά θα τα πούμε στην Αθήνα. Σημείωσε ωστόσο ότι εργάζεται πάντα για τις αλλαγές και να αναδειχθεί η προοδευτική παράταξη. 

Με την νέα αυτή υποψηφιότητα ο αριθμός ανεβαίνει στις 7, δηλαδή Λοβέρδος, Χρηστίδης, Γερουλάνος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, στην δήλωση του αναφέρει:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.