Διεθνή
15-10-2021 | 09:27

«Πυρά» από Ακάρ με φόντο την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία

Newsroom
Μοιράσου το
«Πυρά» από Ακάρ με φόντο την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με απειλές και προκλητική ρητορική εξέφρασε ξανά την οργή του για την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, κατηγόρησε εμμέσως το Παρίσι ότι προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι και τη δύναμή του.

«Ορισμένες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο στη Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνούν το μπόι τους και τη δύναμή τους. Αυτές οι δουλειές είναι πέρνα του αναστήματός τους. Πρέπει  να γνωρίζουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά. Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος απείλησε μάλιστα ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και ικανή για όλα και δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην περιοχή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

«Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης του διαλόγου του λόγου της συνάντησης. Από την άλλη είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί για όλα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.