Ελλάδα
11-10-2021 | 15:45

Επίσκεψη Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

Newsroom
Μοιράσου το
Επίσκεψη Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H ενίσχυση της συνεργασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων που υποστηρίζουν την προσαρμογή της χώρας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες από σήμερα μέχρι αύριο, 12 Οκτωβρίου, και θα έχει συναντήσεις με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič.

Ο κ. Στυλιανίδης θα έχει επίσης συνάντηση με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO), Παρασκευή Μίχου, τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για τη Στήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Mario Nava, καθώς και με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες των ευρωπαϊκών θεσμών. Θα συναντηθεί, επίσης με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους της χώρας μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, Πρέσβεις Ιωάννη Βράιλα και Σπύρο Λαμπρίδη, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της εντατικής προετοιμασίας που έχει ήδη ξεκινήσει για την επόμενη αντιπυρική περίοδο και με έμφαση στο τρίπτυχο Πρόληψη - Ετοιμότητα-Προετοιμασία - Ανθεκτικότητα, στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού τίθενται ο βέλτιστος συντονισμός με τα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς και τους αντίστοιχους μηχανισμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την έγκαιρη διασφάλιση εναέριων μέσων αεροπυρόσβεσης.

Θα συζητηθεί ακόμα η ενίσχυση και αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, όπως είχε εξάλλου εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο EUMED9.

Τα εργαλεία χρηματοδότησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-2027 για την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται, επίσης, στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού, καθώς επίκεινται σημαντικές προθεσμίες για την απορρόφηση των κονδυλίων από τη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.