Τουρκία: Στα βόρεια της Κύπρου για έρευνες το Ορούτς Ρέις - Προκλητικός ο Ακάρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Στα βόρεια της Κύπρου για έρευνες το Ορούτς Ρέις - Προκλητικός ο Ακάρ
Mε την τουρκική NAVTEX το Ορούτς Ρέις, μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, Αταμάν και Τζενγκίζ Χαν, θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες έως και τις 21 Δεκεμβρίου.

Μία νέα NAVTEX για την πραγματοποίηση ερευνών του σεισμογραφικού σκάφους Ορούτς Ρέις στα βόρεια της Κύπρου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Άγκυρα.

Σύμφωναμε το ΣΚΑΙ, με τη Ναυτική Οδηγία που εξέδωσε η Τουρκία, το Ορούτς Ρέις, μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, Αταμάν και Τζενγκίζ Χαν, θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες έως και τις 21 Δεκεμβρίου.

Τις προηγούμενες ημέρες η Τουρκία ενέτεινε τις προκλήσεις στην περιοχή, παρενοχλώντας το κυπριακό ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, που διεξήγε εργασίες μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

H τουρκική NAVTEX έρχεται την επομένη της υπερψήφισης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, καθώς και την ολοκλήρωση της αεροναυτικής άσκησης Κύπρου, Ελλάδος, Γαλλίας και Ιταλίας, στην Ανατολική Μεσόγειο με την ονομασία «Eunomia 2/2021».

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ποτέ υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών δεν κρύβεται η νευρικότητα που προκαλεί στην Άγκυρα η ελληνογαλλική συμφωνία, με Τούρκους αξιωματούχους, όπως ο Χουλουσί Ακάρ, να χρησιμοποιούν ακόμα και πολεμική ρητορική.

Σύμφωνα με το Mega, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αφού χαρακτήρισε την επίσκεψη Χαρδαλιά στις Οινούσσες «προκλητική» ξεσπάθωσε κατά της Αθήνας και της συμφωνίας με το Παρίσι.

«Το τελευταίο διάστημα με την παρότρυνση κάποιων χωρών, συνάπτοντας κάποιες συμφωνίες., ξεκίνησε στην Ελλάδα προσπάθεια εξοπλισμού. Εμείς όμως λέμε κοιτάξτε πρώτα τα μαθηματικά, την ιστορία. Με τέτοιες προσπάθειες, τέτοια μέτρα δεν δύναται να εξασφαλίσετε υπέροχη κατά της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικός Τύπος: Πανηγυρίζουν ότι έδιωξαν το Nautical Geo από την «Γαλάζια Πατρίδα»

Δένδιας: Εξτρεμιστικές ιδέες απειλούν να αναβιώσουν ξεχασμένες εχθρότητες και εντάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider