Λάσετ: Κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λάσετ: Κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει
Από το αποτέλεσμα των εκλογών «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει», δήλωσε ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ.

Από το αποτέλεσμα των εκλογών «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει», δήλωσε ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ, υποστηρίζοντας ότι κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη ξεκάθαρη πλειοψηφία. «Ούτε κι εμείς», πρόσθεσε.

Η Χριστιανική Ένωση, δήλωσε ο κ. Λάσετ, είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις «ως ίσος προς ίσον» για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP). «Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν CDU ή SPD θέλουν να αναλάβουμε την ευθύνη και να κυβερνήσουμε», τόνισε.

Από την άλλη, ο Όλαφ Σολτς, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, επανέλαβε σήμερα ότι έχει εντολή για να ηγηθεί τις επόμενης κυβέρνησης μετά την οριακή νίκη του κόμματος στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.

Όσο για τους κυβερνώντες συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι τους έστειλαν το μήνυμα ότι είναι η ώρα να περάσουν στην αντιπολίτευση έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider