«Παράθυρο» Πέτσα για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» Πέτσα για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού
«Δεν υπάρχει κόστος για τον δημόσιο υπάλληλο που είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στο Δημόσιο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ι επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού για τον κορονοϊό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κ. Πέτσας ανέφερε «αν καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη».

Σχετικά με την ποινή που προβλέπεται για ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους που μεταβαίνουν στην εργασίας τους, δίχως να έχουν υποβάλλει το αποτέλεσμα του τεστ διάγνωσης κορονοϊού, ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ είπε πως «δεν υπάρχει κόστος για τον δημόσιο υπάλληλο που είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, σε σχέση με τα μέτρα για τον κορονοϊό, όμως όσοι δεν τηρούν τους κανόνες, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 300 ευρώ εάν πρόκειται για πλήρους απασχόλησης και πρόστιμο 150 ευρώ εάν πρόκειται για εργαζόμενο μερικής απασχόλησης».

Ο κ. Πέτσας, αναφορικά με την λειτουργία των πανεπιστημίων, είπε ότι «είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πανεπιστήμια, καλούμε όλους να εμβολιαστούν».

Ακόμη, σε ότι αφορά των θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, έναντι ισχυρών καιρικών φαινομένων τον χειμώνα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «σε 45 ημέρες θα γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές», με στόχο να υπάρξει άμεση προστασία τους.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου είπε ότι «Την λέξη «ντροπή» πρέπει να την ακούσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισε τα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν».

Εξήγησε ακόμη ότι «τα αντιδιαβρωτικά έργα, όπως τα κορμοφράγματα, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσουν και να γίνουν, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα ανατέθηκαν στις Περιφέρειες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα», όπως μετέδωσε το ant1news.gr

Για τη ΔΕΗ και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «κάποιοι οι οποίοι είχαν χρυσό στα χέρια τους τον έκαναν κάρβουνο. Θυμίζω τον Μάιο του 2019 η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ ήταν περίπου 1,40 ευρώ, σήμερα είναι κοντά στα 8 ευρώ και είχε ξεπεράσει τα 10 ευρώ πριν ανακοινωθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Κανείς δεν ξεπουλάει τίποτα. Στόχος είναι η αξιοποίηση και ιδιωτικών κεφαλαίων, με την εταιρεία πάντοτε υπό τον έλεγχο του Κράτους, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και να υπάρξει τελικά όφελος για τους καταναλωτές, σε ότι αφορά τις τιμές του ρεύματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Πόσος τελικά είναι ο ανεμβολίαστος πληθυσμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider