Διεθνή
20-09-2021 | 19:01

«Πυρά» από Ουάσινγκτον και Λονδίνο σε Μόσχα - Ρώσοι εμποδίστηκαν στην άσκηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων

Newsroom
Μοιράσου το
«Πυρά» από Ουάσινγκτον και Λονδίνο σε Μόσχα - Ρώσοι εμποδίστηκαν στην άσκηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ουάσινγκτον κατήγγειλε σήμερα τις συνθήκες διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία, τις οποίες κέρδισαν οι σύμμαχοι του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι «εμποδίστηκαν στην άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους».

«Οι βουλευτικές εκλογές της 17ης-19ης Σεπτεμβρίου στην Ομοσπονδία της Ρωσίας διεξήχθησαν υπό συνθήκες που δεν συνάδουν με ελεύθερες και δίκαιες διαδικασίες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Νεντ Πράις, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Βρετανία από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι εκλογές για την ανανέωση της Δούμας συνιστούν ένα «σοβαρό πισωγύρισμα» για τις δημοκρατικές ελευθερίες και έρχονται σε αντιπαράθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις της Μόσχας.

«Τα μέτρα που έλαβαν οι ρωσικές αρχές για να περιθωριοποιήσουν την κοινωνία των πολιτών, να φιμώσουν τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και να αποκλείσουν τους υποψηφίους της πραγματικής αντιπολίτευσης από τη συμμετοχή στις εκλογές υπονομεύουν τον πολιτικό πλουραλισμό και έρχονται σε αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ρωσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.