Γερμανία - Δημοσκόπηση: Νέα άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών - Σε άνοδο και η δημοτικότητα του Σολτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία - Δημοσκόπηση: Νέα άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών - Σε άνοδο και η δημοτικότητα του Σολτς
Η δημοφιλία του υποψήφιου CDU/CSU Άρμιν Λάσετ ανέρχεται σε 20% και της Αναλένα Μπέρμποκ, των Πρασίνων, το 25%.

Σημερινή δημοσκόπηση του δικτύου ARD δείχνει ότι συνεχίζεται η καθοδική πορεία Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), αφού θα τους ψήφιζε μόνο το 20%. Θα ελάμβαναν επομένως 7 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση της 20ής Αυγούστου, δηλαδή πριν από την τηλεμαχία των τριών υποψηφίων καγκελαρίων την περασμένη Κυριακή.

Αντιθέτως, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών οδηγεί το κόμμα του σε απροσδόκητα ύψη: το 25% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε το SPD (+5%), τους Πράσινους θα επέλεγε το 16% (-3%), τους Φιλελεύθερους (FDP) τo 13% (+1%), το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία το 12% (+2%), ενώ το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 6% (αμετάβλητο ποσοστό).

Αυξάνεται επίσης η δημοτικότητα του Όλαφ Σολτς. Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη δουλειά του (+8%). Αυτό καθιστά τον Σολτς τον πιο δημοφιλή πολιτικό αμέσως μετά την καγκελάριο Μέρκελ (64%) και ξεπερνά εκείνο του προέδρου της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ (54%). Η δημοφιλία του υποψήφιου καγκελαρίου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ ανέρχεται σε 20% και της Αναλένα Μπέρμποκ, της υποψήφιας καγκελαρίου των Πρασίνων, φτάνει το 25%.

Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, τον Όλαφ Σολτς θα ψήφιζε το 43% (+2%), τον Άρμιν Λάσετ και την Αναλένα Μπέρμποκ το 16% αντίστοιχα (αμετάβλητα τα ποσοστά τους). Το 29% δεν θα ψήφιζε κανένα εξ αυτών των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικές εκλογές: Η υποψήφια των Πρασίνων Μπέρμποκ θα «προτιμούσε» να συγκυβερνήσει με το SPD

gazzetta
gazzetta reader insider insider