Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν - «Οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν - «Οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους»
Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Σύνοδο του NATO
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης, καθώς έχει ήδη αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της ΕΕ

Στο συμπέρασμα πως οι Αφγανοί πολίτες, που εξωθούνται σε φυγή από τη χώρα τους μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, θα πρέπει να μείνουν όσο το δυνατό πιο κοντά στη χώρα τους, κατέληξαν -μεταξύ άλλων- ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου έγινε σε θετικό κλίμα και επί τάπητος τέθηκαν προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν καθώς Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.

Tην Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της ΕΕ (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της ΕΕ και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία).

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Τα άλλα ζητήματα

Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά και είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κκ. Φραγκογιάννης και Ονάλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν σήμερα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider