Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Μέρκελ - Πούτιν: «Έχουμε βαθιές διαφορές, αλλά μιλάμε μεταξύ μας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Μέρκελ - Πούτιν: «Έχουμε βαθιές διαφορές, αλλά μιλάμε μεταξύ μας»
Μέρκελ στη Μόσχα
Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε καμιά αναφορά στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ξεκίνησαν στο Κρεμλίνο οι συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, λίγη ώρα αφότου η ίδια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου.

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Κρεμλίνο, που πραγματοποιείται σε κλειστό σχήμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με την ευκαιρία της τελευταίας επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία παρά τις «βαθιές διαφορές».

«Ακόμη κι αν έχουμε βαθιές διαφορές, μιλάμε μεταξύ μας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε στο Κρεμλίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα εγκαταλείψει την εξουσία το φθινόπωρο, απευθυνόμενη στον Πούτιν. Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε καμιά αναφορά στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε πως αυτό το ραντεβού δεν είναι «απλώς μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη» διότι «πρέπει να συζητηθούν πολλά ζητήματα», τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της Ρωσίας.

«Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους για μας και στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά. Και αυτό και χάρη στις δικές σας προσπάθειες κατά την διάρκεια των 16 προηγούμενων ετών με την ιδιότητα της ομοσπονδιακής καγκελαρίου. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι για μας ο δεύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μετά την Κίνα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο.

Οι δύο ηγέτες έχουν προγραμματίσει να δώσουν συνέντευξη Τύπου γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Ανάμεσα σε άλλα θέματα, αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την καταπίεση στη Λευκορωσία, αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Αμνηστία προς Μέρκελ: Ζητήστε από τον Πούτιν έρευνα για την υπόθεση Ναβάλνι

gazzetta
gazzetta reader insider insider